Σάββατο, 30 Απριλίου 2016 23:36

Βρέχει τεθωρακισμένα: Τα humvee της 173ης Α/Μ ταξιαρχίας πέφτουν ηρωικά

BroxiHumvee2016
Ένας από τους βασικούς κανόνες του πολέμου είναι ότι στη μάχη τα πράγματα ποτέ δεν πάνε όπως τα έχεις σχεδιάσει. Το ίδιο όμως μπορεί να συμβεί και στην εκπαίδευση, ακόμη και στις καλύτερες μονάδες -όπως έγινε με την αμερικανική 173η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία, που βρίσκεται στο μικροσκόπιο επειδή τρία Humvee της έπεσαν (όσο πιο κυριολεκτικά γίνεται) ηρωικά...

Το περιστατικό συνέβη στις 11 Απριλίου σε άσκηση στο Χόενφελς της Γερμανίας αλλά βίντεο από το περιστατικό διέρρευσε στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες.

Η «παράδοση» τεθωρακισμένων από αέρος είναι από τα δυσκολότερα και, για αυτό, εντυπωσιακότερα, έργα κάθε αεροπορίας στρατού. Οι δυνάμεις της εν λόγω αμερικανικής ταξιαρχίας έπρεπε να ρίξουν από τον ουρανό αριθμό humvee, τα οποία -χάρη στα αλεξίπτωτα- θα προσγειώνονταν ανέπαφα.

Η ταξιαρχία τα κατάφερε μεν, αλλά όχι με 100% επιτυχία: Τρία από τα οχήματα έκαναν βουτιά... θανάτου, γενόμενα θυσία προς τέρψιν του φακού -το πατριωτικό αίσθημα όσων τραβούν τα πλάνα δεν τους εμποδίζει να θαυμάσουν το εντυπωσιακό θέαμα ενός τεθωρακισμένου να διαλύεται στο έδαφος.

Πολυμέσα