Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 13:34

Honda X-ADV, 2017 - Ένα μοντέλο που δημιουργεί νέα κατηγορία

Γράφτηκε από

Η X-ADV είναι ένας νέος τύπος μοτοσυκλέτας, που συνεχίζει τη μακρά παράδοση της Honda στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων και προϊόντων που αναβαθμίζουν το lifestyle των πελατών. Συνδυάζει ένα σκληροτράχηλο στυλ SUV, με off-road γοητεία και προηγμένο εξοπλισμό, χάρη στο στιβαρό πλαίσιο, το ανεστραμμένο πιρούνι με τη μεγάλη διαδρομή, τις ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων και ένα ροπάτο, δικύλινδρο κινητήρα 745cc που συνδυάζεται με Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη - Dual Clutch Transmission. 

Περισσότερα σχετικά με το μοντέλο μπορείτε να δείτε στον Ζεμπίλα Ιωάννη, επίσημο αντιπρόσωπο της HONDA στη Μεσσηνία

Η πρωτοποριακή X-ADV συνδυάζει το πνεύμα της περιπέτειας με επιδόσεις παντός εδάφους, προηγμένο εξοπλισμό, πρακτικότητα και άνεση για διαδρομές στην πόλη και αποδράσεις το Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για μια crossover μοτοσυκλέτα, που δεν ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά τη δημιουργεί η ίδια! Στοιχεία SUV, ανακατεμένα με εκτός δρόμου δυνατότητες, σε ένα στιβαρό πλαίσιο, με ανάρτηση μακριάς διαδρομής και ένα ισχυρό κινητήρα 745 κυβικών εκατοστών με αυτόματο σασμάν. Όλα τα παραπάνω, αρκούν για να φέρουν την αναστάτωση στον ανταγωνισμό και την επιθυμία απόκτησης στους αναβάτες.

Μετά τη διασταύρωση των μοτοσυκλετών δρόμου με τα σκούτερ πάνω στο Honda Integra η γιαπωνέζικη Νο1 στον κόσμο εταιρία αποφάσισε να γίνει ακόμα πιο θαρραλέα και να ζευγαρώσει μια κλασσική ψευδοεντούρο μοτοσυκλέτα – με ικανότητες χρήσης παντός εδάφους
Το Honda X-ADV διαθέτει όρθια θέση οδήγησης, πολύπλευρη χρηστικότητα, για μετακίνηση και τον ελεύθερο χρόνο – και ένα σκούτερ: ευκολοδήγητο,αυτόματο, καλυμμένο σε μεγάλο βαθμό, με αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα και κενό ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη.
Ξέρουμε ότι οι λάτρεις των μοτοσυκλετών Adventure θα διεκδικήσουν το Honda X-ADV σαν “δική τους” αυτόματη μοτοσυκλέτα, αλλά κι εμείς σαν σκουτερίστες πρέπει να κάνουμε το ίδιο.

Η εμφάνιση του Honda X–ADV γεννήθηκε στο κέντρο R&D της Honda στη Ρώμη, θεωρείται δημιούργημα μηχανικών της εταιρίας και όχι σχεδιαστών και ανθρώπων του μάρκετινγκ. Μία φιλοσοφία που υλοποιείται για πρώτη φορά στην εταιρία και ενσαρκώνεται σε ένα ολοκληρωτικά νέο σχήμα.

Όπως λέει ο Kenichi Misaki, επικεφαλής του προγράμματος Honda X–ADV: «Η φιλοσοφία εξέλιξης για το X–ADV ήταν απλή: ‘Go Have Fun!’ (Απόλαυσέ το!) και θέλαμε να δημιουργήσουμε μία μοτοσυκλέτα με βασικό συστατικό το πνεύμα της περιπέτειας. Επίσης θέλαμε η X–ADV να είναι ένα πραγματικά πρακτικό εργαλείο για την πόλη, εύχρηστη και άνετη. Και τα Σαββατοκύριακα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποδράσεις από την καθημερινή ρουτίνα, με μοναδικό στυλ που απογειώνει τη διάθεση.»

Καλοσχεδιασμένη με ρωμαλέες γραμμές και με ψηλό ανάστημα το Honda X–ADV δηλώνει τις προθέσεις της σαν ένα δίτροχο για χρήση εκτός δρόμου. Παράλληλα, η σκληροτράχηλη εμφάνιση συνδυάζεται με την πρακτικότητα.

Η σχεδίαση του πλαισίου του Honda X-ADV 750 προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 21 λίτρων κάτω από τη σέλα. Το X–ADV διαθέτει ρυθμιζόμενη ζελατίνα 5-θέσεων, αλουμινένιο τιμόνι μεταβλητής διατομής, χούφτες στο τιμόνι, οθόνη οργάνων τύπου Rally και κεντρικό σταντ. Το σύστημα Smart Key βελτιώνει την πρακτικότητα σε καθημερινή βάση.