×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/157
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016 13:34

Τα αυτοκίνητα της VW είναι ευάλωτα σε hackers για να αποκτήσουν τον έλεγχο τους Κύριο

Γράφτηκε από

 Μια μεγάλη έκθεση που συντάχθηκε από τέσσερις εμπειρογνώμονες ασφαλείας από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ της Μ. Βρετανίας και την Γερμανική εταιρεία ασφαλείας Kasper & Oswald απέδειξαν ότι τα αυτοκίνητα της Volkswagen είναι ευάλωτα στο hacking χρησιμοποιώντας απλώς ένα άρθρωμα RF των €35. Tα περισσότερα οχήματα που έχει πουλήσει η Volkswagen από το 1995 βρίσκονται σε κίνδυνο και ισοδυναμούν με πάνω από 100 εκατομμύρια οχήματα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι χάκερς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα σήματα από το τηλεχειριστήριο του κλειδιού, χρησιμοποιώντας μια προηγμένη ασύρματη συσκευή.

 

Επίδειξη του hack πραγματοποιήθηκε στο συνέδριο USENIX Security Symposium στο Austin, στο Texas, και επηρεάζει εκατομμύρια αυτοκίνητα της VW ενώ επιπλέον θα μπορούσε να εξηγήσει άλυτες υποθέσεις ασφάλισης κλοπής αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες τους ισχυρίζονται ότι τα είχαν κλειδωμένα. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε αποδείχτηκε ότι είναι δυνατό το hacking αυτοκινήτων και από άλλες μάρκες, ωστόσο είναι αρκετά πιο πολύπλοκη η αξιοποίηση της ευπάθειας. Μερικά αυτοκίνητα που περιλαμβάνονται στην λίστα και είναι ευάλωτα στο hacking είναι τα Renault Clio (2011), Chevrolet Cruze Hatchback (2012), Ford Ka (2009, 2016), Nissan Micra (2006) και όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα του group VAG συμπεριλαμβανομένων των Audi, Seat και Skoda.

 Οι ερευνητές που ανακάλυψαν το κενό ασφαλείας έδειξαν ότι ένας hacker θα μπορούσε να κατασκοπεύσει και να υποκλέψει το σήμα από το μπρελόκ των κλειδιών του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας έναν homemade πομποδέκτη RF που βασίζεται σε Arduino. Στην συνέχεια ο hacker θα μπορούσε να κλωνοποιήσει τα ψηφιακά κλειδιά για να ξεκλειδώσει διάφορα οχήματα του Ομίλου VW. Κατά την διαδικασία της αξιολόγησης των ευρημάτων τους, οι ερευνητές χρησιμοποιώντας αντίστροφη μηχανική κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένα master cryptographic keys από το keyless σύστημα των αυτοκινήτων, αλλά συμφώνησαν με την Volkswagen να μην δημοσιοποιήσουν τα ευρήματα τους.

 Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Ken Munro από την εταιρεία Pen Test Partners είπε ότι ορισμένα από τα αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους για τα επόμενα δέκα χρόνια παραμένοντας ευάλωτα επειδή είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί κάποιο patch για να κλείσει το κενό ασφαλείας. Η VW παράγει σήμερα 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα τον χρόνο.

 Πηγή: Neowin

 

Έκθεση εικόνων

{gallery}157{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανακαλούνται αυτοκίνητα Nissan Note Το νέο Citroen C3 »