Ψυχαγωγία (17)

Θέρετρο στην Ουαλία έχει μετατραπεί σε πόλη φάντασμα λόγω του κορονοϊού και φαίνεται πως αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι κατσίκες Κασμιρ, άλλοτε οι δρόμοι στην μικρή παραθαλάσσια πολη Λάντουντνο στην Βόρεια Ουαλλία έσφιζαν από ζωή.

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα και του φετινού Καλαματιανού Καρναβαλιού, με πολλές εκδηλώσεις, συναυλίες και εκπλήξεις. Τα γκρουπ προετοιμάζονται και συμμετέχουν ήδη στις προκαρναβαλικές εκδηλώσεις, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται, με έντονο να καταγράφεται το ενδιαφέρον.

Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.

 

Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017 02:10

Στη μαγευτική Μονεμβασιά

Αν «διψάτε» για διαφορετικό περιβάλλον το φετινό Πάσχα, δύσκολα θα βρείτε κάτι πιο ιδιαίτερο από την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς με θέα τη θάλασσα. Εκεί θα ζήσετε κατανυκτικές λειτουργίες στην εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού, θα συμμετάσχετε στην περιφορά του Επιταφίου στα πλακόστρωτα δρομάκια με τις ψαλμωδίες να αντηχούν παντού και μετά την Ανάσταση η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα θα σας περιμένει στις ταβέρνες του κάστρου. Την Κυριακή του Πάσχα θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά το κάψιμο του Ιούδα στον περίβολο της εκκλησίας του Ελκόμενου Χριστού και μην παραλείψετε μια βόλτα στην ολάνθιστη, εγκαταλελειμμένη Άνω Πόλη, για να δείτε από κοντά τις κατοικίες των αρχόντων και των οικογενειών των εκάστοτε κυριάρχων και να φτάσετε μέχρι το Ναό της Αγίας Σοφίας, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της χώρας μας, για να θαυμάσετε τη θέα.

Οι Black Sabbath, το θρυλικό συγκρότημα που θεωρείται ότι «ανακάλυψε» τη μουσική χέβι μέταλ, έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Μπέρμινγχαμ της κεντρικής Αγγλίας, στην πόλη όπου εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1968.

Οι βετεράνοι μουσικοί έπαιξαν 15 τραγούδια τους και έκλεισαν με την πρώτη επιτυχία τους του 1970, το τραγούδι Paranoid.

 

Oλοκληρώθηκε από το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, η μελέτη για την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας.

Η μελέτη θα υποβληθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 11 Αυγούστου και θα αποσταλεί για έγκριση και χρηματοδότηση κατασκευής, μέσω ΕΣΠΑ. Το κόστος κατασκευής, στο χώρο του Δημοτικού Φυτωρίου, στην αρχή της εθνικής οδού προς Σπάρτη, ανέρχεται περίπου σε 1 εκατ. ευρώ.

Οι θέσεις καθημένων θεατών θα είναι 1.800 και το κοίλο χωροθετείται στραμμένο νοτιοανατολικά, ώστε οι θεατές να βλέπουν προς το Κάστρο (το οποίο αναμένεται να φωτισθεί ανάλογα από το Δήμο). Οι εξέδρες θα είναι προκατασκευασμένες και, επίσης, προβλέπεται να κατασκευασθούν όλοι οι βοηθητικοί χώροι (καμαρίνια, γραφεία, τουαλέτες), ενώ θα υπάρχουν σύγχρονες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 09:03

πρώτο τρέιλερ για το «Assassin’s Creed»

Assassin sCreedMovie2016ba

Ξεκινώντας με ένα άκρως θεαματικό τρέιλερ, ο Τζάστιν Κερζέλ και το team του «Macbeth» αναλαμβάνουν να αποτινάξουν τη ρετσινιά που κατατρέχει τις κινηματογραφικές μεταφορές δημοφιλών video game.

Σκηνοθετημένο από τον Τζάστιν Κερζέλ του «Macbeth», το «Assasin's Creed» ενώνει ξανά το πρωταγωνιστικό δίδυμο της σεξπιρικής μεταφοράς, αφού εκτός από τον Φασμπέντερ πρωταγωνιστεί και η Μαριόν Κοτιγιάρ, αλλά και η Αριάν Λαμπέντ στον πιο high profile ρόλο της μέχρι σήμερα, ο Μπρένταν Γκλίσον κι ο Τζέρεμι Αϊρονς.

Erotokritos2016PolarisΤο ιπποτικό έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της Αναγέννησης σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε graphic novel από τις Εκδόσεις Polaris.

O Γιώργος Γούσης (σχέδιο) και οι Δημοσθένης Παπαμάρκος και Γιάννης Ράγκος (σενάριο) μετέτρεψαν την κλασική αυτή έμμετρη μυθιστορία των αρχών του 17ου αιώνα σε ένα ελληνικό fantasy, στο οποίο συνυπάρχουν ανεκπλήρωτοι έρωτες και ισχυροί δεσμοί φιλίας, πολιτικές συμμαχίες και βίαιες μάχες, κώδικες τιμής και φεμινιστικά «μοτίβα», με το στοιχείο της μαγείας να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο.

DowntonAbbey00Το τελευταίο επεισόδιο της επιτυχημένης αγγλικής σειράς Ο Πύργος του Ντάουντον Downton Addey που προβλήθηκε την Κυριακή είχε μέσο όρο τηλεθέασης 8,5 εκατομμύρια. Στην έναρξή του 95 λεπτου επεισοδίου η θέαση έφτασε τα 9,5 εκατομμύρια.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 23:33

Εάν είναι γρήγορος θα την γλυτώσει...

Εάν είναι τυχερός και δεν συναντήσει κάποιον ποιό γρήγορο από αυτόν θα το γλυτώσει το ξύλο.

SamosKataigida01s 2015

Καταιγίδα που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Σάμο τράβηξε ο ερασιτέχνης φωτογράφος Μανώλης Θράβαλος!
Δείτε πώς περιγράφει ο ίδιος τις φωτογραφίες του

Σελίδα 1 από 2